Geen categorie

Lemmer, 30 maart 2020

Geachte ouders/verzorgers, beste leerling,

Binnen de VariO-Onderwijsgroep kunnen leerlingen en docenten sinds kort gebruik maken van Office 365.
Ook binnen de lessen van het Zuyderzee Lyceum wordt dit pakket leidend naar de toekomst toe, en zullen we het gebruik van Apple toepassingen zoals Pages e.d. verder afbouwen. Het is dan ook van belang dat leerlingen dit pakket gaan installeren en gebruiken.

Office 365 biedt de mogelijkheid om online te werken aan documenten om die vervolgens ook online op te slaan. Office is een verzamelnaam van programma’s als Word, Excel en PowerPoint. Zoals gezegd krijgen alle leerlingen toegang tot deze service door gebruik te maken van hun VariO account. Bij dit account hoort een mailadres. Hoe e.e.a. werkt wordt uitgelegd in een kort filmpje. Klik op de link om het te bekijken.

Bijkomend voordeel is dat leerlingen door thuis in te loggen op Office 365 ook de onderdelen van het Office pakket thuis op eigen devices kunnen installeren. Dat kan per programma op maximaal 5 devices. Dit mag, maar hoeft uiteraard niet.
Als u al werkt met een eigen account voor office 365 dan kunt u kiezen deze versie niet te installeren op uw andere devices ; uw oude versie wordt namelijk overschreven. Overigens is deze via uw andere office account altijd weer te installeren.

We wijzen u en uw zoon of dochter erop dat na elke online sessie uitgelogd moet worden. Thuis hoeft dat natuurlijk niet, maar op openbare computers zoals op school moet dat wel. Dit om te voorkomen dat andere leerlingen in hun account kunnen komen met alle vervelende gevolgen van dien.

Daarnaast is het goed om te weten dat bij schoolverlaters het Vario account na enige tijd wordt opgeheven en daarmee ook alle opgeslagen bestanden. Uiteraard is het ook mogelijk om online opgeslagen te downloaden en op deze manier veilig te stellen als dat nodig mocht zijn.

Met vriendelijke groet,

Miranda Hazelaar en Herjan Reuten Locatiedirecteuren Zuyderzee Lyceum Lemmer